Előfizetői tartalom

Hiányosságokat tárt fel az államkincstárnál az ÁSZ

MTI
A Magyar Államkincstár (MÁK) az ellenőrzési folyamatait a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, azonban 2017-ben az ellenőrzéseket nem az előírt gyakorisággal végezte és egyes esetekben nem dokumentált szabályszerűen - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) csütörtökön, miután lezárta a kincstár 2017. évi vizsgálatát.

Az ÁSZ honlapján elérhető összegzés szerint a MÁK a nem állami humánszolgáltatók fenntartóinak nyújtott költségvetési támogatások ellenőrzését nem dokumentálta szabályszerűen, nem ellenőrizte a köznevelési fenntartókat négyévente, a szociális fenntartókat pedig kétévente legalább egyszer, holott az előírások szerint ez feladata lett volna. A kincstár 2017-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés