szerző

Amundi: 2018-ban is kitarthat a globális növekedés

Kocsi János
2017. november 30. 15:01    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Várakozásunk szerint 2018-ban is nagy valószínűséggel velünk maradhat az a szinkronizált világgazdasági növekedés, ami ugyanakkor még vélhetően jövőre sem fogja a túlfűtöttség jeleit mutatni az előrejelzések szerint. A szinkronizáltság, a túlfűtöttség hiánya és az infláció lassú, fokozatos megjelenése a részvénypiac számára továbbra is kedvező táptalajt jelenthet. A részvénypiac általános árazása a kamatkörnyezet nagyon lassú normalizálódása (alapforgatókönyv) esetén nem tekinthető nagyon feszítettnek a növekedési lehetőségek fényében, de ettől még a körültekintő szelekció egyre fontosabb lesz, ahogy haladunk előre az általános eszközár-emelkedési folyamatban.

Amundi: 2018-ban is kitarthat a globális növekedés


Jelentős esélyt látunk arra, hogy a körülöttünk zajló technológiai forradalom egyrészt tovább fűti a részvénypiacok egyes szegmenseit, másrészt a legtöbb országban elősegíti, hogy az infláció csak lassan és fokozatosan emelkedjen.

2018 folyamán is érdemes lehet ezért az olyan országokba, szektorokba való befektetéseket eszközölni, amik a fenti technológiai forradalom epicentrumában vannak. A nagyobb országok közül ilyen többek Japán, ami ráadásul a kamatkörnyezetéhez képest nem mondható feszített árazásúnak, másrészt jelentős politikai biztonság jellemezheti a jövő év folyamán is Shinzo Abe kormányzásának meghosszabbodása miatt. Japán esetében az inflációs és a demográfiai adatok alapján kicsi az esélye, hogy a jegybank a vártnál korábban és gyorsabban szigorítson az ultra-laza monetáris politikán, ezzel fenntartva a részvénypiaci hátszelet.

Emellett jövőre is érdemes lehet kitettséget vállalni egyrészt Európában, mert a ciklikus európai gazdasági fellendülést még nem fogja fékezni az ECB túl hamar a munkaerő-piaci tartalékokat és a kapacitáskihasználtságot elnézve, másrészt egy épkézlábnak tűnő EU-s reformcsomagra is kedvezően reagálhat a tőkepiac. Ugyanakkor érdemes lesz figyelni egyrészt a centrum országok ingatlanpiacát, ahol a periféria országok miatt alacsonyan tartott európai kamatkörnyezet fújhat buborékot, másrészt az olasz választásokat az euró-szkeptikus erők esetleges térnyerése szempontjából, aminek egyelőre kicsi az esélye.

Kelet-Közép-Európa továbbra is élvezheti az Európából érkező hátszelet, beleértve az EU-s pénzeket, másrészt Romániát kivéve az egyensúlyi helyzet is stabil maradhat a régióban. Ehhez fokozatosan javuló vállalati eredmények és nem túl feszített árazás társulhat a részvénypiacokon. A régióban azonban gyorsabb lehet a kamatkörnyezet-normalizációja az európainál a fokozott bérinfláció miatt, ezért érdemes lehet a még nem túl drága pénzügyi intézetek részvényei közül szemezgetni az egyedi esetleges félreárazások további "megjátszása" mellett. A magyar részvények többségének árazása már nagyjából a helyére került és a kispapírok árfolyamának emelkedése is gyakran jelzi a bikapiacok végét, ugyanakkor amíg jó a makrogazdasági helyzet kis eséllyel következik be egy jelentősebb magyar-specifikus tőkepiaci hangulatromlás.

A fejlődő piacok közül érdemes lehet befektetni azokba, ahol az árazás még nem feszített, a kamatkörnyezet esetleg csökkenő és nem mellesleg tartósnak tűnő strukturális reformok és kedvező demográfiai folyamatok is biztosítják a vállalati eredmények tartós javulását a szinkronizált világgazdasági növekedés mellett. A portfólió összetételét változatlanul hagyjuk."

Amundi: 2018-ban is kitarthat a globális növekedés


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Timberland Capital - erőteljesebb jelenlét a magyar piacon (x)

Timberland Capital - nemzetközi terjeszkedés. 

Gondolatban egy lépéssel előbbre járnak (x)

Két sikeres karrier, amit összeköt, hogy képesek egy lépéssel az események előtt járni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium