szerző

Amundi: ideje kiszállni az amerikai részvényekből

Kocsi János
2018. augusztus 31. 15:23    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Az amerikai részvénypiaci ralli előrehaladtával a pénzpiaci eszközök súlyát tovább növeljük az amerikai részvények terhére, amiknek súlyát így 0%-ra módosítjuk.

Amundi: ideje kiszállni az amerikai részvényekből


Az amerikai részvénypiacot elsősorban a vállalati adók csökkentése, a részvény-visszavásárlások, valamint a fiskális ösztönző csomag segítették a legnagyobb mértékben. A fenti tényezők jövőre azonban elhalványodhatnak, így a vállalati eredmények jó esetben csak 5-8%-kal emelkedhetnek a korábbi erős kétszámjegyű növekedés helyett. A lassuló eredménybővülés (vagy akár eredménycsökkenés!) esélyét az is növeli, hogy a kamat-és munkaerőköltségek minden bizonnyal tovább fognak emelkedni az USA-ban. A P/E bővülésére enyhén emelkedő hozamkörnyezetben, illetve késői fázisú gazdasági növekedésben aligha lehet számítani. Az 5-8%-os várható bővülés az amerikai cégek átlagos nettó profitjában 2019-ben már nem feltétlenül lesz vonzó a befektetőknek a kockázatok fényében. A kérdés csak az, hogy a jövő év várhatóan jóval lassabb növekedését mikor kezdi el árazni a piac, az elmúlt időszak szárnyalását szélsőséges rövidlátást sejtet az amerikai részvények esetében. A fentieket árnyalandó érdemes megjegyezni, hogy a vámokkal/szankciókkal való folyamatos fenyegetőzés fennmaradása esetén a védettebbnek számító amerikai részvénypiac relatív vonzereje fennmaradhat.

A fejlődő piaci részvények súlyát 5%-ponttal növeljük az abszolút hozamú alapok terhére. A fejlődő piacokat két tényező is gyengítette az elmúlt időszakban: az egyre drágábbá váló dollár, valamint a kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggályok. Véleményünk szerint a két tényezőt tekintve további érdemi romlás kisebb eséllyel várható ezért, - illetve a vonzó értékeltséget figyelembe véve - a fejlődő piaci részvények kockázat/hozam aránya a kedvezőbb irányba billent.

A régiós részvények súlyán nem változtatunk, a vállalatok közül továbbra is azon magas osztalékhozamú papírokat preferáljuk, amik már jó ideje fokozatosan emelik az osztalékot, jól menedzseltek, nehezen behozható versenyelőnyük van a piackukon és az elmúlt időszak lejtmenete vonzóvá tette az árazásokat. Különösen kedveljük a magas osztalékhozamú régiós bankokat, amik a régiós hozamkörnyezet esetleges további emelkedése ellen védenek a várhatóan magasabb hosszú távú kamat-marzsaikon keresztül.

Az amerikai és a hazai államkötvények, valamint a magas hozamú dollárban denominált régiós vállalati kötvények közül csak a rövid lejáratúakat, a részvények közül a nyomott árazású, magas osztalékhozamúakat, javasoljuk a portfóliónkban."

Amundi: ideje kiszállni az amerikai részvényekből


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium