szerző

Amundi: ismét komoly tektonikai mozgások zajlanak a piacon

Kocsi János
2018. augusztus 1. 09:46    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Ismét komoly tektonikai mozgások zajlanak a piacon. Egyrészt a piac már jobban olvassa Trump azon tárgyalási stratégiáját, hogy először bedob egy hatalmas követ az állóvízbe, aztán tárgyalóasztalhoz ül és tető alá hozza az üzletet. Ha Európa és az USA valóban eltörli a korábban egymás felé kivetett vámokat, az nagyban javíthatja a tőkepiaci szentimentet és a világgazdaság fundamentumait. Kína már nehezebb dió lesz, de itt is a közeledés a valószínűbb kimenet.

Amundi: ismét komoly tektonikai mozgások zajlanak a piacon


Az európai részvényeknek a Trump-Juncker találkozó mellett még a vártnál jóval jobb német kiskereskedelmi adatok is segítettek. A fenti mozgások és a régiós részvények elmúlt időszakbeli esése megalapozták, hogy jelentősen növeljük a régiós részvénykitettségünket. A régiós részvények közül azon magas osztalékhozamú papírokat preferáljuk, amik már jó ideje fokozatosan emelik az osztalékot, jól menedzseltek, nehezen behozható versenyelőnyük van a piackukon és az elmúlt időszak lejtmenete vonzóvá tette az árazásokat. Különösen kedveljük a magas osztalékhozamú régiós bankokat, amik a régiós hozamkörnyezet esetleges további emelkedése ellen védenek a várhatóan magasabb hosszú távú kamat-marzsaikon keresztül.

A régiós hozamkörnyezet további emelkedése egyrészt azért is valószínű, mert a munkaerőhiány miatt jelentősen emelkednek a bérek és ezt, vagy ennek egy részét előbb-utóbb be fogják építeni a cégek a termékek/szolgáltatásaik árába. Másrészt - és ez egy korábbi tektonikai mozgás újabb lökete - várakozásunk szerint az amerikai hozamkörnyezet tovább fog emelkedni a görbe legtöbb pontján. A Fed kötvényállomány-leépítése, valamint a kincstár nagy mennyiségű friss kibocsátásai olyan mértékű túlkínálatot jelenthetnek, amiknek köszönhetően például az amerikai 10 éves államkötvényhozamok könnyedén átléphetik a 3%-os szintet. A feszes amerikai munkaerőpiac pedig fundamentális irányból támogatja ezt a forgatókönyvet.

Ez pedig át fog gyűrűzni a régiós hozamokra is, bár nem egy az egyben.

A várható további amerikai hozamkörnyezet emelkedés miatt az amerikai és a hazai államkötvények, valamint a magas hozamú dollárban denominált régiós vállalati kötvények közül csak a rövid lejáratúakat, a részvények közül a nyomott árazású, magas osztalékhozamúakat, a pénzpiaci eszközök közül pedig a dollárt és az eurót javasoljuk az óvatos duhaj portfóliónkban. A forint hullámokban gyengülhet tovább, ahogy szépen lassan elfogy mögüle a korábban jelentős támaszt jelentő folyó fizetési mérleg többlet (az MNB jövőre már csak 0,8%-os többletet vár!)."

Amundi: ismét komoly tektonikai mozgások zajlanak a piacon


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium