szerző

Amundi: optimisták vagyunk az év egészére nézve

Kocsi János
2018. január 31. 15:01    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Ebben a hónapban jelentősen megemeljük a pénzpiaci eszközök arányát a részvények terhére. Hihetetlen erős évkezdésen vagyunk túl és az év egészére nézve is optimisták maradtunk, mert egyelőre nem látjuk a világgazdaság túlfűtöttségének és a komolyabb reálgazdasági egyensúlytalanságok jeleit. Továbbra is az az alapfeltételezésünk, hogy a főbb jegybankok csak nagyon lassan exitálnak a korábbi élénkítésből, ez pedig nem fáj érdemben a piacoknak.

Amundi: optimisták vagyunk az év egészére nézve


Ennek ellenére az év elején tapasztalt részvénypiaci árfolyam-növekedési ütem nem tűnik fenntarthatónak ezeken az árazási szinteken. Egy egészséges korrekcióra megérett a piac és ennek a jelenleg zajló kötvénypiaci hozamemelkedés jó táptalajt jelenthet. Érdemesnek tartjuk tehát növelni a portfólióban lévő "puskapor" mennyiségét annak érdekében, hogy tudjunk vásárolni akkor, ha bekövetkezik egy általános, 5-15%-os technikai korrekció a részvénypiacon. Ne felejtsük el, hogy az USA-ban a jelenlegi 2,7%-os 10 éves államkötvényhozamok már szemmel láthatónak nevezhetőek. Ezért nem zárható ki az a forgatókönyv, hogy a befektetők egy jelentős része menekül át részvényekből kötvényekbe. A részvények árazása pedig rendre csökken a hozamkörnyezet emelkedésekor. "Csiki-csuki" játék kezdődhet tehát a két nagy eszközosztály között, amiből ekkora részvénypiaci ralli után jobb kimaradni.

Ezért a részvény blokk összes osztályában csökkentjük a kitettséget a hazai részvényeket kivéve.

Az alternatív befektetések arányán nem, a szerkezetén viszont annál inkább módosítunk. A (nem szén-hidrogén) nyersanyagok arányát tovább növeljük a hedge fund/abszolút hozam eszközosztály terhére.

A nemzetközi kötvény szegmensben nem eszközlünk változást, a korábban fölvett dollár alapú, rövid lejáratú vállalati kötvényeinket a török bankszektorban továbbra is tartjuk."

Amundi: optimisták vagyunk az év egészére nézve


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Timberland Capital - erőteljesebb jelenlét a magyar piacon (x)

Timberland Capital - nemzetközi terjeszkedés. 

Gondolatban egy lépéssel előbbre járnak (x)

Két sikeres karrier, amit összeköt, hogy képesek egy lépéssel az események előtt járni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium