szerző

Amundi: rövid távon az államkötvények lehetnek vonzóbbak

Kocsi János
2018. február 28. 16:01    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Az amerikai államkötvények és a részvények közötti csiki-csuki játék után a pozitív korreláció újból helyreállt, az elmúlt pár napban mindkét eszközosztályt favorizálták a befektetők. A kettő közül azonban számunkra rövid távon jelenleg az államkötvények tűnnek vonzóbbnak. Ennek az elsődleges oka, hogy a nagyobb alapok az elmúlt időszakban jelentős mértékben alulpozícionálttá váltak ebben az eszközosztályban, pedig az immáron szemmel látható pozitív reálhozamot biztosít. A nemzetközi kötvények súlyát ezért átmenetileg megnöveljük, különösen a rövid lejáratúakét. A hosszú távú trend ettől függetlenül nem fest jól az amerikai államkötvényekre nézve (sem), ezért indokolt az óvatosság és az esetleges profit gyors realizálása.

Amundi: rövid távon az államkötvények lehetnek vonzóbbak


Az amerikai mérsékelt ikerdeficit probléma, valamint az új elnök irányítása alatt is csak nagyon lassan exitáló Fed vélhetően beárazódott a dollár árfolyamába, a jelenlegi "gyenge" szintek megkönnyítik a fenti pozíció megnyitását.

Az amerikai részvények ellen szólhat, hogy a gazdasági növekedés kockázatait illetőleg változni látszik a befektetői percepció. Az amerikai gazdaság az elmúlt pár negyedévben kiugró, 3%-körüli növekedési ütemről számolt be. Ez valószínűleg fenntarthatatlan. Akár 2%-ig, vagy az alá is "lassulhat" az USA a közeljövőben, ami nem a világ vége, de a részvénypiac érzékenyen reagálhat erre az inflexiós pontra. A jelenlegi kormányzás vélhetően ellőtte az összes puskaporát (vállalati adócsökkentés, infrastruktúra-fejlesztés) úgy, hogy nincs is háború. Most következhet a "feketeleves". Ha a mosógépek után más, nagyobb szektorok esetében is védővámot vet ki az USA, amit valószínűleg a nagyobb gazdasági blokkok hasonló intézkedésekkel torolnának meg, akkor nemcsak az amerikai részvénypiacra vethetünk keresztet, hanem akár a világgazdaság növekedésére is. Ennek a forgatókönyvnek a valószínűsége azonban jelenleg még alacsony, bár fokozatosan növekszik.

A régió részvénypiaca kevesebbet esett a február eleji korrekció bekövetkezésekor, ezért a visszapattanása is kisebb mértékűre sikeredett. Összességében azt gondoljuk, hogy a legtöbb részvényindexszel ellentétben a közép-európai részvények esetében még lehet tere a további emelkedésnek. A KKE vállalatok eredményessége fokozatosan javul és az elemzői várakozások sem szálltak el túlzottan. Emellett, a régió részvényei (átlagban) önmagukhoz és a többi jelentős részvényindexhez képest sem drágák.

A régióban gyorsabb lehet a kamatkörnyezet esetleges normalizációja az európainál a fokozott bérinfláció miatt, ezért érdemes lehet a még nem túl drága pénzügyi intézetek részvényei közül szemezgetni, csakúgy, mint a nyomott árazású, magas osztalékhozamú energiacégek és az elfeledett kispapírok közül.
A fejlődő piaci részvényeket továbbra is szeretjük, különösen ahol fokozatosan vágják az alapkamatot (Brazília, Oroszország), a fejlődő részvények összsúlyán ezúttal sem változtatunk."

Amundi: rövid távon az államkötvények lehetnek vonzóbbak


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


A fentiek következményeként a nemzetközi kötvények és a régiós részvények súlyát jelentősen megemeljük a többi eszközosztály terhére.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Timberland Capital - erőteljesebb jelenlét a magyar piacon (x)

Timberland Capital - nemzetközi terjeszkedés. 

Gondolatban egy lépéssel előbbre járnak (x)

Két sikeres karrier, amit összeköt, hogy képesek egy lépéssel az események előtt járni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium