Befektetési nagyágyúk perlik a legnagyobb amerikai bankokat

2018. november 9. 09:02    
nyomtatás
 
16 nagy amerikai bankot perel néhány nagyobb intézményi befektető, amiért azok állítólag a devizapiacokat manipuláltak. A felperesek közt olyan nagyágyúk is megtalálhatók, mint a BlackRock vagy az Allianc Pacific Investment Management Co - számol be a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A keresetet a Bank of America, a Barclays, a BNP Paribas, a Citigroup, a Credit Suisse, a Deutsche Bank, a Goldman Sachs, az HSBC, a JP Morgan, a Morgan Stanley, a Mitsubishi UFJ, a Royal Bank of Canada, a Royal Bank of Scotland, a Societe Generale, a Standard Charteres és a UBS ellen nyújtották be.

A vád szerint a pénzintézetek összeesküvést szőttek annak érdekében, hogy devizapiaci benchmarkokat manipuláljanak, például a WM/Reuters Closing Ratest, a séma állítólag 2003 és 2013 között működött. A pénzintézetek bizalmas adatokat is megosztottak egymással, például kereskedési megbízásokat és devizapiaci pozíciókat is.

A pénzintézetek személyzete állítólag titkos chatszobákon kommunikált egymással, ezek olyan nevet viseltek, mint Kartel, Maffia, Banditaklub és a taktikáikat is elnevezték, például a mezőny vezetésének, a zárás megütésének, a képernyő lefestésének vagy a szemét kihordásának.

A pernek már volt előzménye: korábban ezek a pénzintézetek már összesen 2,31 milliárd dollárnyi bírságot fizettek ki, miután a devizapiacok manipulációja egy állami per során bebizonyosodott. A károsult befektetők végül úgy döntöttek, nem kérik a kártérítést, hanem külön perelnek, az említettnél nagyobb jóvátétel bezsebelését remélve.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium