10 évet vártunk erre: a profi befektetők elhúztak a piac mellett

2018. május 9. 09:08    
nyomtatás
 
Közel egy évtized kellett hozzá, de 2018-ban a hedge fundoknak sikerült felülteljesíteniük a piacot - számol be a hírről a CNBC.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A magas volatilitásnak, az energiaárak ralizásának és a kötvénypiaci jó befektetéseknek köszönhetően a hedge fundok globális szinten 0,38%-os hozamot értek el áprilisban, ami a teljes évet nézve eddig 0,39%-os hozamnak felel meg a HFR adatai szerint.

Ezzel most először fordult elő az elmúlt 10 évben, hogy a hedge fundok teljesítményét tömörítő HFR index meg tudta verni az S&P 500-at, amely az év első négy hónapjában 0,38%-os veszteséget ért el.

Idén a jó teljesítmény eléréséhez leginkább az egészségügyi és a technológiai szektorba fektető hedge fundok járultak hozzá, amelyek áprilisig bezárólag összesen 4,54%-os hozamot értek el, de ott vannak még a kötvénypiaci stratégiát folytató alapok 3,12%-os, illetve az aktív kereskedést folytató alapok is szintén 3,12%-os nettó hozammal.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium