Előfizetői tartalom

22 milliós bírságot kapott a HOLD Alapkezelő

Portfolio
Az MNB ma közzétett határozatában 22 millió forint bírságot szabott ki a HOLD Alapkezelő Befektetési Alapkezelőre a társaság működését és az általa kezelt befektetési alapokat érintő jogsértő eljárások miatt. A bírságösszeget az egyes szabálysértések súlya, és az alapkezelő piaci részaránya alapozta meg. A feltárt hiányosságoknak nem volt negatív hatása a pénzügyi intézményrendszer tagjaira - írja a felügyelet sajtóközleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálati programjába illeszkedő átfogó ellenőrzést végzett a HOLD Alapkezelő Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél (Alapkezelő), áttekintve annak tevékenységét 2016. január 1-től kezdődően.Az MNB vizsgálata során jogszabálysértő hiányosságokat tárt fel az Alapkezelőnél − többek között - az osztalék megállapítás és kifizetés, a javadalmazási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés