300 millió dollárt vontak ki Bill Gross alapjából

2018. június 13. 10:15    
nyomtatás
 
A Pimco után a Janusnál sem megy jól mostanság Bill Gross szekere, májusban 300 millió dollárt vontak ki a befektetők a kötvényalapjából, miután május végén a legrosszabb napi teljesítményt mutatta fel az alap 2014 óta - írja a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Gross által menedzselt janusos kötvényalap 2,1 milliárd dollárnyi vagyont kezelt április végével, múlt hónapban azonban jelentős veszteséget könyvelt el a kötvényhozami ralin, amit az olasz politikai aggodalmak váltottak ki. Igaz, Gross az alap rossz teljesítményét inkább az amerikai-német hozamkülönbségeknek tudja be:

2018.06.01 18:11 Elmagyarázta a kötvénykirály, miért futott bele a pofonba a héten

Az alapból májusban összesen 300 millió dollárt vontak ki a befektetők. Grosst sokáig, mint a "Wall Street kötvénykirálya" tartották számon, a Pimcót 2014-ben hagyta ott a Janusért. Gross alapjainál egyébként nem ritka a tőkekivonás, a Pimcónál kezelt kötvényalapja a távozását követően jó ideig minden hónapban jelentős vagyonkiáramlást szenvedett el.

Gross vagyonát a Forbes 2,5 milliárd dollárra taksálja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium