A britek nem akarnak még egy 2016-ot: kényszerítenék az ingatlanalapok felfüggesztését

2018. október 9. 09:57    
nyomtatás
 
Saját biztonságuk érdekében kényszeríthetik a felügyeleti szervek az ingatlanalapokat, hogy függesszék fel a jegyeikkel való kereskedést, amennyiben a piaci körülmények miatt az alapok eszközértékében bizonytalanság lépne fel - számol be a hírről a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Brexitről szóló népszavazást követően olyan visszaváltási hullám volt a brit ingatlanalapoknál, hogy több alap is kénytelen volt felfüggeszteni a befektetési jegyeinek visszaváltását. Ezt elkerülendő a brit felügyeleti szerv egy olyan javaslattal állt most elő, amely engedné, hogy az ingatlanalapok értékesítését akár erővel felfüggesszék a hatóságok, ha úgy látják, hogy azt a piaci hangulat indokolja.

Az FCA kényszerített felfüggesztési javaslata nemcsak az ingatlanalapokra, hanem olyan kategóriákra is kiterjedne, amelyek nehezen eladható eszközöket tartanak a portfólióban, ilyenek például az infrastrukturális eszközök is.

A brit felügyeleti szerv szerint egy alapnak fel kellene függesztenie a befektetési jegyek adásvételét, ha a nem likvid eszközök 20%-át meghaladó értékében bizonytalanság merülne fel, például ha olyan piaci körülmények állnának fent, amikor ezeket az eszközöket csak áron alul lehetne értékesíteni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium