Az év eddigi legjobb hónapját zárta a népszerű tőzsdei befektetés

2019. május 13. 08:35    
nyomtatás
 
Az év eddigi legjobb hónapját zárták áprilisban a tőzsdén kereskedett alapok, miután főként a vállalati gyorsjelentéseknek köszönhetően 46 milliárd dollárnyi nettó tőkét vonzottak be - számol be a hírről a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Összesen 46 milliárd dollárnyi friss tőke áramlott a tőzsdén kereskedett alapokba múlt hónapban, ami az év eddigi legjobb hónapja volt tőkebeáramlás szempontjából. Az ETF-ek malmára hajtották a vizet a vártnál jobb vállalati gyorsjelentési adatok, illetve a kockázatvállalást segített az is, hogy a Fed márciusban arra utalt, idén már nem tervez több kamatemeléssel.

Az áprilisi tőkebeáramlással együtt idén eddig 145 milliárd dollár áramlott tőzsdén kereskedett alapokba és termékekbe, de ez még mindig 16,2%-kal elmarad 2018 hasonló időszakától. Az eddigiek alapján május már egy keményebb dió lehet tőkegyűjtés szempontjából, mivel Trump kijelentései múlt héten megnövelték a Kínával való kereskedelmi háborútól való félelmet, ez pedig negatívan hatott a világ tőkepiacaira.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium