Előfizetői tartalom

Bekövetkezett, amitől mindenki tartott: odacsaptak régi befektetési kedvencünknek

Az általunk megvizsgált 65 hazai kötvényalap alig több mint egytizede tudott pozitív féléves hozamot felmutatni az idei első félévben, ezek is csak azért, mert befektetési politikájuk szerint nem csak magyar kötvényeket válogathatnak a portfólióba. Bekövetkezett tehát az, amire számítani lehetett: a globális és a magyar piacon is meginduló kötvénypiaci hozamemelkedés odavágott a kötvényalapoknak. Mindezt a gyenge hozamok mellett az értékesítési számok is bizonyítják: a januárt kivéve minden hónapban tőkekivonás jellemezte a kategóriát.

A befektetési alapokról szóló féléves összefoglalóinkból eddig megjelent cikkeink:Kapcsolódó cikkünk2018.07.04Durva vihar vágta földhöz a magyar befektetéseket: 30% is lehet a bukó2018.07.04Mi lelte a népszerű magyar befektetést? A profik fele csütörtököt mondott2018.07.05Akár 10% fölötti hozam: az ingatlan az új arany? Szenvednek a magyar kötvénybefektetések. Szemmel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés