Bezár két nagyobb alapkezelő

2018. október 5. 09:08    
nyomtatás
 
Megszűnik a 2 milliárd dollárt kezelő Criterion Capital Management és a 12 milliárd dollárt kezelő Highfields Capital - írja a Wall Street Journal.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Criterion 16 éve működik, az alap beszántása mellett azért döntött a menedzsment, mert elégedetlenek voltak a teljesítményével. Működése óta 850%-os hozamot ért el a portfóliójuk, ami 550 százalékpontos túlteljesítést jelent az S&P 500-hoz képest. Nem kizárt, hogy az alap más formában újraindul majd a jövőben.

A Highfields Capital nem szűnik meg teljes egészében, viszont 9,5 milliárd dollárt visszafizet ügyfeleinek 12 milliárd dolláros kezelt vagyonából és átalakul családi vagyonkezelővé (family office). A cég 1998 óta működik, vezetője, Jonathon Jacobson egyszerűen belefáradt a vagyonkezelésbe.

"Ha jól akarjuk csinálni, a vagyonkezelés egy minden időt lekötő, 24/7-es foglalkozás. Három és fél évtizedet töltöttem a képernyő előtt, most készen állok a váltásra," mondta Jacobson, aki korábban a Harvard egyetemi alapját kezelte.

A Highfields alapjai idén eddig 1%-os mínuszban vannak, az elmúlt két évtizedben azonban éves átlagos 10,2%-os hozamot szerzett ügyfeleinek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium