Börtönbe küldenek egy profi befektetőt, mert káromkodott

2019. május 9. 09:51    
nyomtatás
 
Börtönbe küldte a brooklyni bíróság Mark Nordlichtet, a Platinum Partners alapkezelő alapítő-befektetési igazgatóját, amiért trágár szavakat kiabált egy ügyésznek - írja a Wall Street Journal.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Nordlicht ellen eleve eljárás folyik csalás és sikkasztás miatt, eddig óvadék ellenében szabadlábon volt, Brian Cogan bíró viszont visszavonta az óvadékot, mellyel lényegében börtönbe küldte a bukott vagyonkezelőt.

Nordlicht azért került bíróság elé, mert hamis kimutatásokkal próbálta felturbózni alapja teljesítményét, hogy magasabb vagyonkezelési díjat és sikerdíjat számíthasson fel. Egy benyújtott vád szerint a piramisjátékozás gyanúja is felmerült a Platinum Partners esetében. Az okozott kár mértékét körülbelül 1 milliárd dollárra taksálják. Nordlicht minden vádat tagad.

Az ügyészt tárgyalási szünetben támadta le Nordlicht, miután az a tárgyalás alatt kikérdezett egy tanút, akinek vallomása a befektető bűnösségét igazolta. Trágár szavakat ordibált a jogi képviselő felé és azt mondta neki, hogy "nincs semmilyen erkölcsi normája." Állítólag meg is támadta volna az ügyészt, ha a felesége nem fogja le.

Az ügyészség szerint Nordlicht ezzel szándékosan félelmet próbált kelteni az ügyészben, ami bűncselekménynek számít. Állítólag a befektető írt egy bocsánatkérő levelet, melyet még nem tettek nyilvánossá.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium