Előfizetői tartalom

Életbe lépett az új EU-s szabály: itt a kegyelemdöfés a bankbetétek nagy riválisainak

Hétvégén lépett hatályba a pénzpiaci alapokat szabályozó rendelet az EU-ban, aminek célja, hogy növeljék az érintett alapok ellenálló képességét és csökkentsék a pénzügyi piacokra gyakorolt kockázatokat. A most életbe lépő szabályok egyelőre csak az újonnan indított pénzpiaci alapokra érvényesek, a már meglévő alapoknak jövő januártól kell ezeknek megfelelniük. Utánajártunk, mekkora piacot érint az új szabályozás, Európában mely országok érzik majd meg ezt leginkább és melyek azok a hazai alapkezelők, amelyek jelentősebb vagyont kezelnek pénzpiaci alapokban.

Miért pont a pénzpiaci alapok?Ahogy korábban már írtunk róla, a válság és a nagyobb piaci összeomlások idején is tapasztalni lehetett, hogy a befektetők pánikszerűen rohanták meg többek között az alapkezelőket is, ez pedig sok esetben jelentős likviditási problémákat okozott. Miután a pénzpiaci alapok a vállalatok körében itthon is nagyon kedvelt likviditáskezelő eszközök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés