Elgáncsolta a felügyelet a bitcoin-alapok indulását

2018. január 9. 08:37    
nyomtatás
 
Az utóbbi hónapokban felfokozódó bitcoin-őrületből az alapkezelők is szeretnék kivenni részüket, az USA-ban több szolgáltató is megtette már a szükséges lépéseket ahhoz, hogy bitcoin-alapú ETF-eket indítsanak. Csakhogy a felügyeleti szervek nem nézik jó szemmel ezeket a törekvéseket, úgy tudni, emiatt lépett vissza két alapkezelő is attól a szándékától, hogy új, bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett alapokat dobjon a piacra- számol be a hírről a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Rafferty Asset Management LLC és az Exchange Traded Concepts LLC is visszalépett azon ötletétől, hogy olyan, a bitcoin mozgását követő ETF-eket dobjon a piacra, amelyekkel a lakossági befektetők is kereskedhetnek.

Az ügyet egyik alapkezelő sem kommentálta, de a dokumentumok alapján a felügyeleti hatóságok aggodalmukat fejezték ki a digitális eszközökön alapuló futures ügyletek likviditásával és értékelésével kapcsolatban.

Kezdetben a két alapkezelő bízott abban, hogy a felügyelet zöld utat ad a bitcoin-ETF-eknek, miután azok futureseivel a chicagói tőzsdén már kereskednek.

A SEC ellenállása ellenére az USA-ban továbbra is vannak olyan alapkezelők, akik nem mondtak le a Bitcoin-ETF-ek indításáról, a Direxion Asset Management öt ilyen tőzsdén kereskedett alapot is indítana, de a piacon egyesek úgy vélik, őrültség lenne, ha a SEC elfogadná az új alapok indítását, miután a bitcoin szabályozásának mikéntje továbbra is fejtörést okoz a világ felügyeleti szerveinek.

A bitcoin árfolyama tegnap jelentősen visszaesett, ami azzal köthető össze, hogy egy kiszivárgott dokumentum szerint Kína állami szinten szervezi a kriptodevizák bányászatának korlátozását, "rendezett kivonulást" rendelnek el a piaci szereplőknél. Erről itt írtunk:

2018.01.08 18:40 Ütik a Bitcoint - Visszavonulót fúj a világ kriptodevizás nagyhatalma

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium