Előfizetői tartalom

Elgáncsolta a felügyelet a bitcoin-alapok indulását

Portfolio
Az utóbbi hónapokban felfokozódó bitcoin-őrületből az alapkezelők is szeretnék kivenni részüket, az USA-ban több szolgáltató is megtette már a szükséges lépéseket ahhoz, hogy bitcoin-alapú ETF-eket indítsanak. Csakhogy a felügyeleti szervek nem nézik jó szemmel ezeket a törekvéseket, úgy tudni, emiatt lépett vissza két alapkezelő is attól a szándékától, hogy új, bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett alapokat dobjon a piacra- számol be a hírről a Reuters.

A Rafferty Asset Management LLC és az Exchange Traded Concepts LLC is visszalépett azon ötletétől, hogy olyan, a bitcoin mozgását követő ETF-eket dobjon a piacra, amelyekkel a lakossági befektetők is kereskedhetnek. Az ügyet egyik alapkezelő sem kommentálta, de a dokumentumok alapján a felügyeleti hatóságok aggodalmukat fejezték ki a digitális eszközökön alapuló futures ügyletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés