Elkerülhetetlen és sokkal súlyosabb lesz a következő válság

2018. szeptember 12. 07:02    
nyomtatás
 
Elkerülhetetlen és sokkal súlyosabb lesz a következő válság, mint a tíz évvel ezelőtti volt - mondta el a CNBC-nek adott interjúban Ray Dalio milliárdos befektető.

A világgazdaság növekedési kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum idei rendezvényén.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Úgy vélem, a következő válság társadalmi és politikai oldalról nézve sokkal súlyosabb lesz, mint az előző, és sokkal nehezebb lesz abból kilábalni. Szerintem a következő válság egy lassan kialakuló, sokkal erősebb hitelválság lesz, amelynek nagyobb társadalmi és nemzetközi hatását érezzük majd


- mondta el a CNBC-nek adott interjújában Ray Dalio, a milliárdos hedge fund menedzser.

Dalio szerint a mostani gazdasági ciklusnak még nagyjából két éve van, és hozzátette, hogy a mostani gazdasági környezet leginkább az 1935-1940-es időszakra, míg a 2008-2009-es pénzügyi válság inkább az 1929-1932-es nagy gazdasági világválság időszakára hajazott.

Ahogyan anno a gazdasági világválság idején is volt, úgy az egy évtizeddel ezelőtti válság idején sem maradt más választása a monetáris politikai vezetőknek, mint pénzt nyomtatni és nagy eszközvásárlásokba kezdeni, amellyel nemcsak az eszközárakat lőtték az égbe, hanem a vagyoni különbségeket is tovább növelték.

A milliárdos befektető óvatosságra inti a piaci szereplőket és befektetőket, szerinte a piaci kockázatok a következő két évben látványosan felfutnak majd, miután a gazdaságban eddig parlagon heverő készpénzt már beforgatták a piaci szereplők, a vállalati adócsökkentések hatása pedig már a múlté.

Címlapkép: AFP/Johan Ordonez

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

A diszrupció, mint befektetési terep négy dimenzióval leírható (x)

A GDO alappal a magyarok is fektethetnek a diszrupcióba. 

Figyelemre méltó lakásfejlesztés a diplomata-negyedben (x)

Benczúr11 projekt - új otthonok garantáltan 5% áfával. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium