Fintechalapot rakott össze japán legnagyobb bankja

2019. január 11. 09:35    
nyomtatás
 
20 milliárd jenes vagyonnal (kb. 51 milliárd forint) indít fintechbefektetési alapot Japán legnagyobb bankja, a Mitsubishi UFJ Group (MUFG). A pénzintézet főleg amerikai, délkelet-ázsiai és japán startupokat támogatna.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A MUFG japán egyik legnagyobb fintechekbe fektető alapját hozta létre, elsősorban a fizetési rendszereket, vagyonkezelést és átutalásokat forradalmasító startupokba fektetnének.

Portfóliójuk 30-40%-át japán cégekből alakítanák ki, a maradék amerikai és délkelet-ázsiai (vélhetően elsősorban szingapúri) fintechekből állna. 10 éves időtávra keresnek befektetési célpontokat, egy cég maximum 2 milliárd jen forrást kaphat.

A MUFG 2015 óta fektet fintechekbe, 5 milliárd jent fektetett eddig olyan cégekbe, mint a könyveléssel foglalkozó Freee vagy az AI-fejlesztő AlpacaJapan, mindkettő japán startup.

(Nikkei Asia Review)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium