Három éve nem volt ilyen rossz hónapjuk a kötvénybefektetéseknek

2018. november 5. 09:40    
nyomtatás
 
Októberben 36 milliárd dollárt vontak ki a befektetők a kötvényalapokból, ami a legnagyobb havi tőkekiáramlás az elmúlt három évben - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Nemcsak a hagyományos kötvényalapok, hanem a kötvényekbe fektető ETF-ek is szenvednek, ez utóbbiak esetében két éve most először lett negatív a havi értékesítés, a befektetők 1,57 milliárd dollárt vontak ki ezekből a tőzsdén kereskedett alapokból.

Az EPFR előzetes adatai szerint a kötvényalapok globális szinten 36 milliárd dollárt vesztettek múlt hónapban, ami a legnagyobb havi tőkekiáramlás 2015 decembere óta. Tavaly ezek az alapok 600 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtöttek.

A kötvényekbe fektető ETF-ek között a legnagyobb, 2,5 milliárd dollárt elérő tőkevesztést a bóvli kategóriájú kötvény ETF-ek szenvedték el. A kötvényalapok között az amerikai kitettségű alapok 13 milliárd, míg az európaiak 9 milliárd dollárnyi tőkét vesztettek októberben, a feltörekvő piaci kötvényalapok közel 4 milliárdtól búcsúzhattak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Télapóváró családi sítábor Ausztriában december 6-10. között (x)

Ingyenes gyerek síoktatással és bérlettel, félpanziós ellátással 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium