Hét éve nem volt ilyen rossz hónapjuk a profi befektetőknek

2018. november 8. 09:10    
nyomtatás
 
Hét éve nem volt olyan rossz hónapjuk, mint most októberben a hedge fundoknak, amelyek jelentős tőkét vesztettek a technológiai részvényeknél látott eladási hullámban - Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A minden stratégiát követő Hedge Fund Research indexe 3%-kal esett októberben, ami a legrosszabb havi teljesítmény 2011 szeptembere óta. Ezzel az index teljesítménye az évre mínusz 1%-ra csökkent.

A részvényekbe fektető hedge fundokat követő index még ennél is többet, 4,25%-ot esett múlt hónapban, ami három éves mélypont, a technológiai részvényekbe fektető alapok indexe viszont már 4,7%-kal került lejjebb.

És még mindig nem ezek a hedge fund stratégiák vitték el a hónap legrosszabb teljesítménye díjat. Az energiacégek részvényeibe fektető alapok indexe 8%-ot esett októberben. A legjobban teljesítő 10% ugyanakkor 6,6%-ot hozott befektetőinek múlt hónapban, alegrosszabbul teljesítő 10% hozama pedig közel 14%-ot esett.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Télapóváró családi sítábor Ausztriában december 6-10. között (x)

Ingyenes gyerek síoktatással és bérlettel, félpanziós ellátással 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium