Előfizetői tartalom

Ingatlant hajszoltak a magyarok, közben lemaradtak a nagy durranásról

Portfolio
Miközben a befektetési alapokban kezelt vagyon új rekordra ért márciusban, a pénzpiaci alapok gyakorlatilag lenullázódtak, a bennük kezelt vagyon mára alig haladja meg a 82 milliárd forintot, holott pár éve még ez volt a legnagyobb kategória a piacon. Az ingatlanalapok értékesítése továbbra is jól pörög, pedig az év első három hónapjában a részvény, abszolút hozamú és a vegyes alapok is jobban hoztak.

Új rekordon, 6338 milliárd forinton állt március végén a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, ami 0,64%-os vagyonbővülést jelent egy hónap alatt. A 40 milliárd forintnyi növekmény teljes egészében a hozamoknak köszönhető, az alapok értékesítése ugyanis mínuszban volt márciusban.A kategóriák közül a kötvényalapok hozták be a legtöbb pénzt 47,2 milliárd forinttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés