Kiderült, hogy az első szabályozott bitcoinos alap nem is egy szabályozott bitcoinos alap

2018. szeptember 13. 09:09    
nyomtatás
 
Tevékenységének azonnali beszüntetésére utasította az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a Crypto Asset Management (CAM) nevű hedge fundot, mely egy ideig úgy reklámozta magát, mint a világ első kriptopénzes alapja, amely rendelkezik felügyeleti engedéllyel. Az SEC emellett egy 200 ezer dolláros bírságot is kiszabott az alapra. A szankciót azért kapták, mert kiderült, hogy a CAM-nak valójában nem volt semmilyen működési engedélye.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Ez az első eset, hogy az SEC kriptopénzes alapot büntet, korábban a kriptovilágban még csak az ICO-kat regulázták meg. A kriptopénzeken keresztüli forrásbevonást az SEC értékpapírok-ügyletnek minősítette, így a bevett szabályok vonatkoznak erre az eszközosztályra is.

A CAM 2017 márciusában indult és 2017 végén 37 millió dollárt kezelt. Az alap új ügyfeleket netes reklámokon keresztül toborozta, de hirdettek a Forbesban, a Wall Street Journalban és kriptopénzes magazinokban is.

A CAM beleegyezett a bírság kifizetésébe és leállította az ügyféltoborzást.

(Observer)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

A diszrupció, mint befektetési terep négy dimenzióval leírható (x)

A GDO alappal a magyarok is fektethetnek a diszrupcióba. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium