Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy az első szabályozott bitcoinos alap nem is egy szabályozott bitcoinos alap

Portfolio
Tevékenységének azonnali beszüntetésére utasította az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a Crypto Asset Management (CAM) nevű hedge fundot, mely egy ideig úgy reklámozta magát, mint a világ első kriptopénzes alapja, amely rendelkezik felügyeleti engedéllyel. Az SEC emellett egy 200 ezer dolláros bírságot is kiszabott az alapra. A szankciót azért kapták, mert kiderült, hogy a CAM-nak valójában nem volt semmilyen működési engedélye.

Ez az első eset, hogy az SEC kriptopénzes alapot büntet, korábban a kriptovilágban még csak az ICO-kat regulázták meg. A kriptopénzeken keresztüli forrásbevonást az SEC értékpapírok-ügyletnek minősítette, így a bevett szabályok vonatkoznak erre az eszközosztályra is. A CAM 2017 márciusában indult és 2017 végén 37 millió dollárt kezelt. Az alap új ügyfeleket netes reklámokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés