Lenyomta a piac 98%-át egy befalap, most elárulta, mibe fektet

2018. április 16. 09:38    
nyomtatás
 
Shortolja a dollárt egy olyan kötvényalap, amely versenytársainak 98%-át lenyomta tavaly. Ezen kívül fantáziát látnak a norvég koronában, a japán kötvényekben és egyes dél-amerikai devizákban is - számol be a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A BNY Mellon Asset Management egyik kötvényalapjának, az 1,1 milliárd dolláros Dreyfus International Bond Fundnak portfóliómenedzsere, Brendan Murphy úgy véli, hogy a dollár az összes fontosabb devizához képest gyengülni fog. A szakember szerint az olyan gazdaságok, mint a brit vagy a japán, jobban fognak növekedni és ezeken a piacokon a kamatok is magasabbak lesznek.

Longolja közben a norvég koronát és a japán jent is - utóbbi szerinte akár 100-ra erősödhet az év végéig (most 107,24 jent ér egy dollár).

Ezen kívül az alapkezelő japán inflációkövető kötvényeket is vásárol, mivel szerinte az ország inflációja túl fogja lőni a 2%-os célt. Spanyol kötvényeket is terveznek vásárolni, illetve látnak fantáziát az argentin és kolumbiai pesóban is.

Murphy szerint nem lesz kereskedelmi háború Kína és az Egyesült Államok közt, a portfóliómenedzser úgy véli, hogy Trump csak egy kampányígéretét akarja teljesíteni: tavaly az adókat, idén pedig a kereskedelmet célozza meg. Úgy véli, az elnök nem akar kereskedelmi háborút, hiszen a tőkepiacokon olyan volatilitás lépne fel, ami a kormánynak is problémás lenne.

Tavaly a Dreyfus 11%-os teljesítetett, mellyel versenytársainak 98%-át túlszárnyalta, főleg portugál kötvényeket kaszáltak nagyot.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium