FONTOS Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?
 
Előfizetői tartalom

Megkongatta a vészharangot a világ egyik legnépszerűbb befektetésének atyja

Portfolio
Nincs kétség afelől, hogy az első indexkövető alap létrehozása volt a modern pénzügyi történelem legsikeresebb innovációja - írja a John Bogle, az indexkövető alapok atyja a Wall Street Journalben megjelent véleménycikkében. A befektetési szakember szerint viszont az indexkövető alapok túlzott népszerűsége problémákhoz vezethet.

A befektetési guru írásában kitér arra, hogy a Vanguard S&P 500-at követő Vanguard 500 Index Fund volt az első indexkövető alap a piacon, amelyet 1975-ben alapítottak. Azt sem rejti véka alá, hogy az alap 1976-os tőzsdei bevezetése volt talán az egyik legnagyobb jegyzési bukás a Wall Street történelmében, miután a 250 millió dolláros cél helyett az alap mindössze 11,3 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés