Előfizetői tartalom

Milliárdokat kasszírozott be a Nobel-díjas robotcég, aztán jött a botrány

Már 10 milliárd dollárt kezel a Wealthfront, egy amerikai robottanácsadócég, amely Nobel-díjas közgazdászok befektetési modelljére húzta fel teljes vagyonkezelési profilját. A szolgáltatás olcsó, egyszerű és átlátható mivolta miatt rövid időn belül nagyon népszerű lett, aztán kitalálták, hogy inkább átöntik az ügyfelek pénzét egy aktívan kezelt alapba. A döntést széles körű felháborodás követte, olyannyira, hogy a cég végül meg is hátrált. Megnéztük, mit kell tudni a világ egyik legnagyobb automata vagyonkezelőjéről, népszerűségének okáról és a vállalatot körülvevő drámáról.

Nobel-díjasok, robotok, ETF-ekA Wealthfront kaChing néven látta meg a napvilágot, Andry Rachless, a Benchmark társalapítója és Dan Carrol építette fel. Eredetileg a cég befektetési alapok elemzésével foglalkozott, mielőtt maga is belekóstolt a vagyonkezelés világába. Bevették a csapatukba egyébként többek közt Dr. Burton Malklelt is, a Random Walk Down Wall Street szerzőjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés