Milliárdos bukót köszönhet az olaszoknak Európa legnagyobb alapkezelője

2018. július 9. 08:28    
nyomtatás
 
Piaci kapitalizációjának mintegy ötödét elvesztette az Amundi, miután a befektetők csak az ő olasz alapjaikból több mint egymilliárd eurónyi tőkét vontak ki - számol be a hírről a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az olasz nyíltvégű alapok 2,36 milliárd eurónyi tőkekivonást szenvedtek el májusban, ebből csak az Amundi alapjai tettek ki több mint egymilliárdot az olasz alapkezelőket tömörítő szervezet adatai szerint.

Az Európa legnagyobb tőzsdén lévő alapkezelőjeként ismert Amundi 3,5 milliárd euróért vásárolta fel az UniCredit alapkezelői ágát, a Pioneer Investmentset, az ügylettől nagyobb piaci hozzáférést vártak Olaszországban. A politikai turbulencia azonban nem jött jól az alapkezelőnek, a májusi jelentős vagyonvesztéssel az alapkezelő piaci kapitalizációja ötödével visszaesett.

Az Amundi kezelt vagyonának mintegy 12%-a van Olaszországban. A tőkekivonás ellenére voltak olyan egyéb, lakossági portfóliók, ahol az alapkezelő tőkebeáramlásról számolhatott be az országban, továbbá az intézményi vagyonkezelő üzletága is 558 millió eurós vagyonbeáramlást könyvelhetett el. Mindezeket figyelembe véve az alapkezelő májusi olaszországi vagyonkiáramlása 310 millió eurót tett ki.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium