Mutatjuk, melyik befektetéssel tudtál idén eddig a legtöbb pénzt keresni

2019. május 16. 16:15    
nyomtatás
 
Bár iparági szinten nőni tudott a befektetési alapokban kezelt vagyon, az abszolút hozamú alapokból már 11 hónapja folyamatosan áramlik ki a tőke, és nagy kérdés, mi lesz az ingatlanalapok sorsa is. Áprilissal bezárólag az tudott a legtöbb pénzt zsebre tenni, aki év elején részvényalapba fektetett.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Több mint 40 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon áprilisban, ezzel a teljes kezelt vagyon közel 6380 milliárd. A vagyonnövekmény jelentősebb részét a múlt hónapban is a befektetéseken elért hozam adta.

Mutatjuk, melyik befektetéssel tudtál idén eddig a legtöbb pénzt keresni


A kategóriák közül a vegyes alapok kerültek az első helyre nettó értékesítés alapján, igaz, itt a növekmény oka, hogy az egyéb alapok közül egyet vegyes alappá soroltak át, gyakorlatilag ennek köszönhető a több mint 100 milliárdos bővülés. Ha az előzőek miatt a vegyes alapokat kivesszük a képből, az ingatlanalapok gyűjtötték áprilisban a legtöbb pénzt több mint 19 milliárd forinttal, miközben az abszolút hozamú alapok múlt hónapban is nettó tőkekiáramlással zártak, ez már a 11. ilyen hónap a sorban.

Mutatjuk, melyik befektetéssel tudtál idén eddig a legtöbb pénzt keresni


Az idei eddigi összesített nettó értékesítéseket nézve a kötvényalapok vezetnek közel 500 milliárddal, de ennek nagy része a pénzpiaci alapoknál történt változásnak köszönhető, amiről korábban itt is írtunk. Az abszolút hozamú alapok egyelőre mínusz tartományban vannak, míg az ingatlanalapok 84 milliárdos nettó tőkebeáramlásnál tartanak.

Májustól lesz majd érdemes külön is figyelni, hogyan alakul az ingatlanalapok tőkegyűjtése, ugyanis május 15-től lépett életbe az MNB ajánlása, amelynek részleteiről itt írtunk.

Mutatjuk, melyik befektetéssel tudtál idén eddig a legtöbb pénzt keresni


A befektetők közül eddig az járt a legjobban, aki év elején részvényalapba fektetett, a kategória ugyanis négy hónap alatt 10,5%-os hozamot mutathat fel. A második legjobb hozamot felmutató kategória az abszolút hozamú alapoké, amelyek 4,4%-kal büszkélkedhetnek április végéig bezárólag. A nagyobb kategóriák közül a vegyes alapok 3, az ingatlanalapok 1,2, a pénzpiaci 1,1 és a kötvényalapok 0,9%-ot hoztak.

Mutatjuk, melyik befektetéssel tudtál idén eddig a legtöbb pénzt keresni


Címlapkép: Getty Images/Bloomberg

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium