Előfizetői tartalom

Nagyon komoly bajban vannak a világ túloldalán a rengeteg piramisjáték miatt

Portfolio
200 milliárd dollárnyi lakossági befektetés áramlott Kínában az online személyek közti hitelezéssel foglalkozó (P2P) szektorba az elmúlt tíz évben, nemrég kiderült, hogy az ilyen cégek számottevő része piramisjáték volt, a valóban hitelezéssel foglalkozó cégek jelentős része pedig egyszerűen eltűnt, amikor elkezdte a felügyelet szabályozni a szektort. A lakosság tüntetne, ha a hatóságok hagynák őket.

Több millió kínai fektette be a pénzét magas hozammal kecsegtető P2P hitelezéssel foglalkozó cégekbe az elmúlt egy évtized alatt, körülbelül 3500 ilyen cég működött olyan nevekkel, mint Kiangkiantong (gazdagodj meg gyorsan), Money Pig (pénzdisznó) vagy éppen Wallet (pénztárca). Az ilyen platformok főleg online, közösségi médiumokon és ismerősökön keresztül terjedtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés