Előfizetői tartalom

Nem bíznak a profikban a befektetők - Magasabb sikerdíjtól sem riadnak vissza

Portfolio
Egyre jobb alkupozícióban vannak a befektetők a hedge fundokkal szemben, ezt bizonyítja, hogy a korábbi, "2/20" modellről egyre inkább az "1/30" felé tolódik el a piac - írja a Financial Times. Ez azt jelenti, hogy a befektetők magasabb sikerdíj kifizetésétől sem riadnak vissza, ngy valószínűséggel azért, mert a kifizetés valószínűsége egyre kisebb.

A JP Morgan Chase által megkérdezett 227 intézményi befektető szerint egyre nagyobb az alkupozíció a hedge fundokkal szemben. A megkérdezett befektetők 706 milliárd dollárt tartanak fedezeti alapoknál, de a válaszadóknak csupán 5%-a fizetett tavaly 2% vagy annál több vagyonkezelői díjat. A válaszadók 46% ugyanis tavaly kevesebb mint 1,5%-os díjat fizetett. Sikerdíj oldalon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés