Nem tartanak tőzsdei összeomlástól az amerikai befektetők

2018. május 18. 09:22    
nyomtatás
 
A befektetési alapkezelőket tömörítő amerikai szervezet adatai szerint az amerikai befektetők négy hét után először mutattak pozitív keresletet a tengerentúli részvények iránt - írja a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A május 9-cel záruló héten az amerikai részvényalapok 2 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtöttek, a hírügynökség szerint az Iránnal kötött atommegállapodás amerikai felmondását, illetve az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggodalmakat mint vételi lehetőség élik meg a befektetők.

Az Invesco globális piaci stratégája szerint nagyon bonyolult piaci környezet kezd kialakulni, a geopolitikai kockázatok fokozatosan erősödnek azzal, hogy a geopolitikai helyzetkép szinte napról napra változik. A szakértő szerint a volatilitás megmarad a piacon 2018-ban, részben a nemzetközi politikai környezet miatt, részben pedig a Fed inflációra adott válasza és a növekvő amerikai hozamok részvénypiaci hatása miatt is.

Az adatok szerint az amerikai kötvényalapok 2,7 milliárd dollárnyi nettó tőkebeáramlást könyveltek el a május 9-cel záruló héten, a vegyes alapok viszont már jó ideje tőkekiáramlástól szenvednek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium