Olyan befektetést dobnának a piacra, amilyen még nem volt azelőtt

2018. március 9. 08:38    
nyomtatás
 
A Breakwave Advisors amerikai alapkezelő egy teljesen újfajta, a szállítmányozási határidős ügyletekre épülő tőzsdén kereskedett alap (ETF) piacra dobását tervezi, ha meglesz az engedély, az alap pát héten belül elérhetővé válik - számol be a hírről a Reuters.

A fuvarozási és szállítmányozási területekben rejlő legnagyobb lehetőségek és kihívások is terítékre kerülnek a Portfolio április 19-ei Smart Logistics 2018 konferenciáján. Ne maradj le róla!Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A kereskedett áruk mintegy 90%-át vízen szállítják, ráadásul az elemzők és befektetők szerint a globális hajózási területek - mint a száraz ömlesztett áruk - a fellendülés jeleit mutatják idén. Mindezek miatt egyre többen érdeklődnek az olyan befektetési lehetőségek iránt, amelyek a szállítmányozási határidős piacokra fókuszálnak.

A Breakwave Advisors Dry Bulk Shipping ETF-jével az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentáció szerint a száraz ömlesztett árukra vonatkozó határidős ügyletek napi árváltozását lehet majd megjátszani.

A hírügynökségnek nyilatkozó források szerint az alapot pár héten belül piacra dobhatják, és ez amiatt is jó hír, mert a befektetők nagy része számára a szállítmányozási határidős ügyletek mindeddig nem voltak ilyen egyszerűen elérhetőek.

A potenciális befektetők egy jelentős körét a hedge fundok adhatják, amelyek igyekeznek más módon is kitettséget szerezni a hajózási ágazatban, annak ellenére, hogy 2013-ban jelentősebb összegek vesztek oda a hajózási ágazat rossz teljesítménye miatt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium