Ömlik a pénz - Kasszasikert aratnak a részvénybefektetések

2018. január 12. 21:19    
nyomtatás
 
Világszerte összesen 24,4 milliárd dollárnyi friss pénzt gyűjtöttek a szerdával záruló egy hétben a világ részvényalapjai, ami a Bank of America vezető befektetési stratégája, Michael Hartnett szerint kasszasiker, és egyben a túlfűtött piacok újabb jele - írja a CNBC.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A 24,4 milliárd dollárnyi új tőkéből 6,4 milliárd áramlott amerikai kitettségű, 3,2 milliárd japán, 2,2, milliárd európai és 4,3 milliárd feltörekvő piaci kitettségű részvényalapokba. Ez utóbbi kategóriában 73 hete nem mértek ilyen nagyságú tőkebeáramlást.

Ahhoz képest, hogy a többnyire a passzív befektetési politikával rendelkező, indexkövető tőzsdén kereskedett alapok tudták az elmúlt az elmúlt 9 évben a legtöbb friss tőkét megszerezni, a mostani 24,4 milliárd dollárból több mint 2 milliárd az aktívan menedzselt részvényalapokba áramlott.

A részvényalapok mellett a vállalati és feltörekvő piaci kötvényalapok is nagyot mentek, ezek több mint 13 milliárd dollárt gyűjtöttek a vizsgált héten.

Címlapkép: AFP/Bay Ismoyo

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium