Piramisjátékozott egy befektetési alapkezelő, 8 évet kaphat

2018. január 10. 10:03    
nyomtatás
 
Beismerő vallomást tett egy massechusettsi hedge fund menedzser, aki több millió dollárnyi ügyfélpénzt vert el sportkocsikra, miközben Ponzi-rendszert üzemeltetett.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Yasuna Murakamit, az MC2 Capital Management és egy befektetési tanácsadócég vezetőjét hálózatban elkövetett csalásért állították bíróság elé. Az ügyészség 8 éves börtönbüntetés kiszabását javasolta a 44 éves portfóliómenedzserre.

Murakami az MC2 Canada egyik alapjából egy az egyben lenyúlta a pénzt 2011-től kezdődően, utazgatott belőle, drága ruhákat vásárolt és vett egy fekete Nissan GT-R sportkocsit is. Egy idő után az új befizetők pénzéből kezdte el kifizetni a régi ügyfeleit.

A hedge fundos ügye még nem zárult le, azzal is megvádolták, hogy partnerével Avi Chiattal több mint 50 ügyfelet károsítottak meg három másik alapon keresztül, akiktől több mint 15 millió dollárt nyúltak le egy piramisjátékon keresztül.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium