Soha nem menekült még ennyi pénz a világ legnagyobb kötvény ETF-jéből

2018. október 11. 09:27    
nyomtatás
 
Egy nap alatt rekordnak számító 2 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők a világ legnagyobb kötvény ETF-jének számító iShares Core US Aggregate Bond ETF-ből, miután múlt héten a világ kötvénypiacai 900 milliárd dollárt égettek el elsősorban az amerikai állampapírok vezette hozamemelkedésben - számol be a hírről a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A BlackRock 53 milliárd dollárt kezelő kötvény ETF-jéből kedden 2 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők, ami a legnagyobb napi tőkekiáramlás az alap 2003-as indulása óta.

Az EPFR Global adatai szerint az október 3-mal záruló két hétben összesen több mint 8 milliárd dollárt vontak ki a kötvény ETF-ekből és kötvényalapokból világszerte, a héten ugyanakkor valamelyest nyugodtabb tőkemozgásokat lehet látni, ami a cikk szerint arra utal, hogy a BlackRock alapjában valószínűleg egy nagyobb pozíciót likvidálhattak.

A héten tehát valamelyest megnyugodtak a kötvénypiacok, igaz, a 10 éves amerikai államkötvény kamata tegnap egy bázisponttal 3,22%-ra emelkedett, a hasonló futamidejű német és brit állampapíroké pedig 0,55 és 1,73%-ra nőtt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium