Előfizetői tartalom

Soha nem menekült még ennyi pénz a világ legnagyobb kötvény ETF-jéből

Portfolio
Egy nap alatt rekordnak számító 2 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők a világ legnagyobb kötvény ETF-jének számító iShares Core US Aggregate Bond ETF-ből, miután múlt héten a világ kötvénypiacai 900 milliárd dollárt égettek el elsősorban az amerikai állampapírok vezette hozamemelkedésben - számol be a hírről a Financial Times.

A BlackRock 53 milliárd dollárt kezelő kötvény ETF-jéből kedden 2 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők, ami a legnagyobb napi tőkekiáramlás az alap 2003-as indulása óta. Az EPFR Global adatai szerint az október 3-mal záruló két hétben összesen több mint 8 milliárd dollárt vontak ki a kötvény ETF-ekből és kötvényalapokból világszerte, a héten ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés