Sorra bukkannak fel a tőzsdék áldozatai: perre mennek a befektetők

2018. február 12. 08:32    
nyomtatás
 
Kezelt vagyonának négyötödét elvesztette egy amerikai alap a részvénypiaci felfordulás miatt, a befektetők most perre mennek, hogy visszakapják elvesztett pénzüket - írja a Reuters.

A hazai és globális részvénypiaci kilátásokról, a kötvénypiacok jövőjéről és a magyar alapkezelői szektor előtt álló kihívásokról is szó lesz a Portfolio március 20-ai Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján. Még pár napig early bird áron lehet jelentkezni!Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az LJM Preservation and Growth Fund 800 millió dolláros kezelt vagyonának egy jelentős részét elvesztette múlt héten, miután az alap a nyugodt piacokból tudott volna leginkább profitálni, az elmúlt napok részvénypiaci csapkodásai azonban keresztbe tettek az alap stratégiájának.

Az egyik befektető most hivatalosan is perre vitte az ügyet, a vádiratban szó van arról, hogy bár az alap éves jelentésében még arról írt, hogy megfelelő kockázatmenedzsment mellett elfogadható hozamokat igyekszik elérni, a valóságban nem foglalkozott az alap tőkéjének megőrzésével, és hatalmas veszteségeknek tette ki befektetőiket.

Az LJM alap csak tavaly 393 millió dollárnyi friss tőkét gyűjtött a befektetőktől, ami 2013-as indulása óta a legjobb értékesítési adat volt, jelenleg viszont a helyzetre való tekintettel felfüggesztették az alap jegyeinek értékesítését.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium