Előfizetői tartalom

Sosem látott rekordokat állítottak fel a magyar befektetések

Több rekord is született 2017-ben a hazai befektetési alapok piacán: a szektor idén először lépte át a 6000 milliárd forintos kezelt vagyont, a kötvényalapok mellett már az ingatlanalapok és az abszolút hozamú alapok is ezermilliárd forint feletti vagyonnal bírnak. Az idei részvénypiaci rali kedvezett a részvényalapok felfutásának, a kezelt vagyon látványos bővülése mellett ez a kategória hozta idén a legtöbb, 10% körüli hozamot a befektetőknek. Mostani cikkünkben körbejártuk, melyek voltak a legfontosabb történések idén a magyar befektetési alapok piacán, milyen fontosabb vagyoni és népszerűségi változások történtek az elmúlt években, mely alapok voltak a legkeresettebbek és mennyire támasztják ezt alá a hozamok.

Rekordon a kezelt vagyon2017 több szempontból is átrendezte a hazai alapkezelői piacot, az egyik ilyen újdonság, hogy idén először lépte át a kezelt vagyon a 6000 milliárd forintos határt. A legfrissebb, november végi adatok szerint 6141 milliárdnyi vagyont kezelnek hazai befektetési alapokban, ami közel 6%-os emelkedés a tavaly december végi adatokhoz képest. A magyar alapkezelői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés