Üzent Brüsszel: kemény világ jön a befektetésekben a Brexit után

2018. február 12. 09:22    
nyomtatás
 
A brit alapkezelőknek minél hamarabb fel kell vértezniük magukat a Brexit jogi következményeivel szemben vagy piacvesztés is lehet a következménye annak, ha jövő márciusban a britek kilépnek az EU-ból - számol be az Európai Bizottság leveléről a hírről a Financial Times.

A hazai és globális részvénypiaci kilátásokról, a kötvénypiacok jövőjéről és az alapkezelői szektor előtt álló kihívásokról is szó lesz a Portfolio március 20-ai Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján. Még pár napig early bird áron lehet jelentkezni!Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az Európai Bizottság múlt héten írt levelében minél hamarabbi lépéseket sürget a brit alapkezelőktől a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságok miatt, a mostani felszólítás az eddigi legkeményebb hangvételű üzenet Brüsszeltől, a levél szerint nem zárható ki, hogy ha a brit alapkezelők nem találnak megoldást a Brexit utáni működésre, könnyen ki lehetnek majd zárva az EU-s piacokról az alapjaik.

A bizottság többek között felhívta a figyelmet arra, hogy a brit UCITS alapok március 30-ával elvesztik UCITS-minősítésüket, onnantól kezdve EU-n kívüli alternatív befektetési alapoknak minősülnek, ebben a formájukban pedig nem értékesíthetőek széles körben az EU-s lakossági ügyfeleknek.

Emellett a brit UCITS alapkezelők és alternatív befektetési alapkezelők ki lesznek zárva az EU-s piacról a Brexitet követően, igaz, EU-s leánycégeik továbbra is folytathatják működésüket az unión belül. Ugyanakkor a bizottság felhívja arra a figyelmet, hogy mindettől még a brit leányvállalatok nem fognak ebből a helyzetből profitálni, mivel EU-n kívüli alternatív befektetési alapkezelők üzletágaiként lesznek számon tartva onnantól, hogy az Egyesült Királyság úgynevezett harmadik feles országgá válik.

Brüsszel a delegált alapok és szolgáltatásokkal kapcsolatban is figyelmeztet, ugyanis ha nem sikerül megállapodást elérni a kérdésben az EU-s és a brit hatóságok között, akkor a brit alapkezelők nem tudják majd befektetési alapkezelési tevékenységeiket brit, de EU-s piacon működő entitások felé delegálni.

A bizottság szerint a brit alapkezelőknek mihamarabb tájékoztatniuk kell ügyfeleiket a Brexittel kapcsolatos következményekről, és meg kell vizsgálniuk, hogy jogi státuszuk változása milyen hatással lehet a befektetők felé kommunikált befektetési stratégiájukra.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium