Előfizetői tartalom

Igazi őrület van a kötvénypiacon, öngyilkosság most ide fektetni

Az abszolút hozamú alapokban sokkal több kockázatos ügylet van, mint ami a tájékoztatókból kihámozható, ennek ellenére igyekeznek nem rulettezni az ügyfeleik pénzével az alapkezelők. Egyes részvénypiacokban még lehet kraft, a kötvényalapokból viszont érdemes menekülni, mivel egy kisebb emelés is boríthatja a piacot. Móricz Dániellel, a Concorde Alapkezelő befektetési igazgatójával beszélgettünk.

Móricz Dániel többek közt korábban megjelent cikkünkre is reagált. Az abszolút hozamú alapok éves jelentéseiből arra lehet következtetni, hogy nem vállalnak különösebb kockázatot, inkább kötvénytúlsúlyos portfóliókat tartanak. Miért nem kockáztatnak az alapkezelők? Egyrészt azért, mert a magyar lakossági befektetők többnyire kockázatkerülők, azaz az alapkezelők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés