Előfizetői tartalom

Nyugdíj: most érdemes lépni, ezek a legolcsóbb pénztárak

Ha olyan rendszeres, nyugdíjcélú megtakarítást szeretnénk, amellyel nem kell foglalkoznunk, csak pakoljuk bele a pénzt és a profik kezelik helyettünk, jó döntés valamelyik önkéntes nyugdíjpénztárra bízni a pénzünket. A kényelemnek viszont megvan az ára, a pénztárak költségszintje között nagy a különbség, ezért most megmutatjuk, hány ezer forintos havi megtakarításnál hol mennyit vonnak le a pénzünkből. Különösen érdekes lehet ez az összehasonlítás most, hogy hamarosan akár jelentősen is megemelkedhet a nyugdíjpénztárak költsége egy konzultációra bocsátott törvénytervezet szerint, felszabadíthatják ugyanis az értékesítői jutalékok korlátozását.

Mik a költségek?Három lényeges költségeleme van egy önkéntes nyugdíjpénztárnak: A belépéskor fizetendő, a működési tartalékba kerülő tagdíj, amit az egyszerűség kedvéért nyitási költségként fogunk innentől kezdve említeni, ez egy fix összeg. A működési tartalék és a likviditási tartalék együtteséből létrejövő rendszeres költség, amit minden tagdíjfizetéskor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés