Budapest: A regionális részvényekre érdemes figyelni

2007. május 2. 05:00    
nyomtatás
 
Budapest Alapkezelő

Elek Péter: "Az előző havi részvénysúly-emelés jó döntésnek bizonyult, mint ahogy a hazai kötvényportfólió átlagos hátralévő futamidejének növelése is, hiszen mindkét piac visszaigazolta az optimista várakozásainkat.

A következő hónapra kismértékben csökkenteném a magyar részvények súlyát, és helyette inkább a regionális részvényeket preferálom, ezek között is inkább a magas osztalékhozamot nyújtó papírokra, illetve az ún. növekedési részvényekre (stabil, erős hosszú távú növekedéssel rendelkező társaságok papírjai) lehet érdemes koncentrálni.

Szintén csökkenteném mind a hazai kötvény, mind pedig a hazai pénzpiaci kitettséget, mivel a piac jelenleg a legoptimistább verziót árazza be, ugyanakkor az eddig publikált makroadatok ezt - egyelőre - nem támasztják alá. Az új MNB vezetés a hétfői (április 23-i) ülésén nem ment a piac után és úgy tűnik, először látni szeretnék, hogy a márciusi 9 százalékos inflációs adat valóban inflációs csúcs volt-e, azaz a későbbi hónapokban tényleg az inflációs nyomás mérséklődésére lehet számítani.

Ezek miatt a bizonytalanságok miatt az elkövetkező hónapra magasabb súllyal szerepeltetném az abszolút hozamú alapokat, mint a portfólió stabilizálását segítő elemet."

Preferált piacok: Európa, illetve Dél-Korea és Latin-Amerika

Top pickek: OTP,Ablon,Zentiva,CeskyTelekomAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium