Nyaralni indulsz? Itt juthatsz a legolcsóbban euróhoz

2019. július 12. 11:01    
nyomtatás
 
Ha valamelyik külföldi tengerpartra vagy nagyvárosba vesszük az irányt, célszerű észben tartanunk, hogy komoly különbségek lehetnek árfolyamok tekintetében a bankok, valutaváltók és a modern fitnechcégek közt, sőt, egy-egy valutaváltó közt is jelentős lehet az eltérés. Megnéztük, hol a legolcsóbb most eurót váltani.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Jelenleg 325,53 forintot ér egy euró az MNB hivatalos devizaárfolyama szerint, ha egy pénzváltó felé vesszük az irányt, még akár ennél kedvezőbb árfolyam mellett is hozzájuthatunk az egységes devizához. 10:30-kor ilyen árfolyamok mellett válthatunk valutát Budapesten a legolcsóbban pénzváltóknál (kezelési költség nélkül):

Nyaralni indulsz? Itt juthatsz a legolcsóbban euróhoz


A valutaváltókkal lényegesen jobban járunk, mintha bankhoz megyünk váltani, itt ugyanis akár a valutaváltós árfolyamoknál 15 forinttal drágább is lehet egy euró.

Nyaralni indulsz? Itt juthatsz a legolcsóbban euróhoz


Érdemes elgondolkozni azon is, hogy valamely fintechcég, például a Revolut vagy a Transferwise kártyáin váltunk pénzt. Ezeknél a cégeknél középárfolyamon váltanak és a kezelési költség is minimális, már ha van (a Revolutnál nincs), így akár összességében jobban is jöhetünk ki, mint egy valutaváltónál. Persze ebben az esetben figyelnünk kell arra is, hogy nem mindenhol lehet külföldön sem kártyával fizetni.

Nyaralni indulsz? Itt juthatsz a legolcsóbban euróhoz


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bankműveleti referens
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium