Diófa: szépen zárult a január

Mandl Gergely
2018. január 31. 15:13    
nyomtatás
 
Diófa Alapkezelő:

"Nagy rallyt produkáltak a világ vezető részvényindexei januárban. A legnagyobb emelkedést a feltörekvő piacok és a főbb amerikai részvényindexek érték el, 6-8%-os mértékben. A jelentősebb európai részvényindexek kevésbé vették ki a részüket a rallyból a maguk 2,5-4,5%-os emelkedésével. Az európai piacok alulteljesítésének egyik legfőbb oka az euró dollárral szembeni további szárnyalása volt: az európai fizetőeszköz 3,15%-kal erősödött idén az amerikai dollárral szemben. A Trump adminisztráció ráadásul kifejezetten öröménak adott hangot a dollár gyengülését látva, eközben pedig az EKB a januári kamatdöntő ülése során nem változtatott a monetáris kondíciókon és az ülés utáni sajtótájékoztató során a robosztus európai gazdasági növekedést emelte ki. Így az erős európai fundamentumok következtében tovább nőttek a piaci várakozások az euró erősödésével kapcsolatban. Ezzel együtt Nyugat-Európával kapcsolatban továbbra is pozitívak vagyunk a folyamatosan javuló makrokörnyezet miatt. Az EKB folytathatna szigorúbb monetáris politikát, azonban Mario Draghi feltehetőleg mandátuma lejártáig a lazább monetáris politikai irányultságot fogja képviselni.

Diófa: szépen zárult a január


A régiós részvényindexek is kiváló teljesítményt nyújtottak. A közép-kelet-európai fundamentumokat továbbra is erősnek gondoljuk, a hazai bluechip részvényeket továbbra is tartjuk/felülsúlyozzuk.

A decemberi kamatdöntő ülés alkalmával az irányadó monetáris kondíciókban és a nemkonvencionális eszközökben sem történt változás. A novemberben bevezetett nem-konvencionális eszközök pedig egészen január elejéig tudtak hatni a hosszabb magyar hozamokra, míg a januárban meghirdetett IRS tenderre is óriási kereslet mutatkozott. Ezt követően azonban korrekciót láthattunk a hazai állampapír-hozamokban, melyet katalizált a nemzetközi hozamkörnyezet alakulása is. így összességében a januári mélypontokról 30-40 bázispontos mértékű emelkedést tapasztaltunk. A januári kamatdöntő ülés után kiadott közleményből pedig nem az olvasható ki, hogy a jegybank szeretne szembe menni a globális kötvényhozamokkal hosszabb távon.

Kiegyensúlyozott portfóliónkban a hosszabb magyar kötvénykitettséget csökkentjük
(-3%), melyből a régiós részvénykitettségünk nagyságát növeljük. Az alternatív befektetések súlya - tekintettel az alacsony hozamkörnyezetre -továbbra is jelentős marad."

Diófa: szépen zárult a január


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium