Egy rejtélyes, 50 Cent becenevű bróker 200 millió dollárt kaszált a részvénykáoszban

2018. február 13. 08:41    
nyomtatás
 
Úgy hírlik, hogy egy rejtélyes bróker, akit 50 Centnek neveznek, 200 millió dollárt keresett a múlt heti piaci felfordulásban. Mindezt úgy, hogy 200 milliós bukóban is volt amiatt, hogy a piaci volatilitás megugrására fogadott - számol be a hírről a Bloomberg.

A globális és magyar piaci aktualitásokról és jövőbeni befektetési lehetőségekről lesz szó a Portfolio március 20-ai Investment, Wealth and Savings (IWS)konferenciáján. Ne maradjon le róla!Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Macro Risk Advisors úgy kalkulál, hogy a 50 Cent becenevű tréder 200 millió dollárt keresett azzal, hogy a piaci volatilitást mérő VIX index évek óta nem látott szintre emelkedett. Múlt hétfőn a VIX 37,32-ig menetelt, kedden pedig rövid ideig 50 fölé is benézett, ami 2015 augusztusa óta a legmagasabb érték.

Egy rejtélyes, 50 Cent becenevű bróker 200 millió dollárt kaszált a részvénykáoszban


A 50 Cent becenév onnan jön, hogy a rejtélyes tréder mindig fix 50 centet fizetett az 50 ezer vételi opciós szerződések kereskedési díjaként. Volt olyan pillanat, amikor ez a bróker 200 millió dolláros mínuszban is volt a VIX emelkedésére játszó opciók miatt, de aztán bejöttek a számításai: a február 9-ei zárással mintegy 200 milliós pluszban volt azóta, hogy a cég tavaly január óta követte a rejtélyes befektető vásárlásait.

A cég derivatív stratégiai vezetője szerint ugyanakkor a 50 Centnek hívott tréder valószínűleg nem azért vette folyamatosan fix összegért a fix számú opciós szerződést, mert piaci világvégétől tartott, sokkal inkább az lehet a dolog mögött, hogy a cég vagy az alap, amelynek dolgozik, egy fix összegű fedezeti büdzsével bír.

Címlapkép: AFP/ Daniel Leal-Olivas

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium