Csúcsot csúcsra dönt az olaj: most a Brent ért lélektani határhoz

2018. január 11. 18:22    
nyomtatás
 
Csütörtökön újabb hároméves csúcsra emelkedett a Brent típusú olaj jegyzése, 70 dollár felett is járt a hordónkénti ár. Az okokban nincs sok újdonság, hetek óta dönti a csúcsokat az árfolyam.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

2014 decembere óta nem volt 70 dollár felett a Brent árfolyama, most viszont hetek óta újabb és újabb csúcsokat döntött, így csak idő kérdése volt a lélektani szint áttörése is. Az árfolyamot hetek óta a növekvő globális kereslet és az OPEC kínálatcsökkentése hajtja felfelé, emellett egy sor geopolitikai kockázat is jót tesz a nyersanyagnak.

a tavaly nyáron kezdődött áremelkedés decemberben gyorsult fel, amikor egyetlen hónap alatt 15%-os szárnyalást láttunk az olaj piacán.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium