Nem értek véget az autósok megpróbáltatásai: mehet tovább az olajár

2019. április 11. 19:44    
nyomtatás
 
Nyárra akár 80 dolláros hordónkénti szintre is drágulhat a Brent típusú olaj, ami további 15 százalékos szárnyalást jelentene a jelenlegi szintről. Ez pedig a magyar autósokra is hatással lehet, folytatódhat az áremelkedés a kutakon is.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Frissítette olajárra vonatkozó előrejelzését az RBC Capital Markets, a cég elemzői szerint a Brent ára az idén 75 dollár körül alakulhat, de nyáron nem elképzelhetetlen a 80 dolláros szint sem. Jelenleg 70 dollár körül jár a jegyzés, ami 30%-kal magasabb, mint az év elején. Ha hinni lehet a szakembereknek, akkor innen jöhet még 15%-os további drágulás.

Nem értek véget az autósok megpróbáltatásai: mehet tovább az olajár


Az RBC szerint az OPEC termeléscsökkentése mellett a növekvő kereslet és a politikai feszültségek fűtik az olajárat, emellett a piacon egyre kevesebben a további emelkedésre, éppen ezért lehet még tér felfelé.

Érdemes ugyanakkor fenntartásokkal kezelni a véleményt, hiszen a CNBC egy másik elemzőt is idézett, aki szerint "gyakorlatilag lehetetlen megjósolni", merre tart majd a nyersanyag ára, olyan sok a bizonytalanság jelenleg a piacon.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium