Equilor: A nyári uborkaszezonban a tőzsdék alattomosan felkúsztak az új csúcsokra

Győry Péter
2019. július 31. 15:11    
nyomtatás
 
Equilor Alapkezelő:

"A vezető amerikai indexek a félév lezárása után új mindenkori rekordmagasságokat állítottak be. Ennek egyik katalizátora a G20-as csúcstalálkozón történt enyhülés a két nagyhatalom között. Trump felfüggesztette a kilátásban lévő további 300 milliárd dollárnyi kínai importtermékre kivetendő vámot. Ezen felül a Huawei elleni szankciók tekintetében is az enyhítésről állapodtak meg, cserébe Kína agrártermékek vásárlására tett ígéretet. Ezeket követően ismét elindultak az egyeztetések.

Equilor: A nyári uborkaszezonban a tőzsdék alattomosan felkúsztak az új csúcsokra


Júliusban kiderült, hogy Boris Johnson követi Theresa May-t a miniszterelnöki poszton. A politikusról közismert, hogy Brexit támogató és akár a "no-deal" szcenáriót sem kerüli el, ha arra terelődik a folyamat. Vélhetően kemény tárgyalások lesznek az ősz beköszöntével. A szigetországi deviza egyelőre folytatta a gyengülő pályáját.

A második negyedéves előzetes amerikai GDP a vártnál kedvezőbben alakult, ám ezt nagyrészt a fogyasztói kiadások hajtották. Ez egyelőre csökkentheti a kamatvágási spekulációkat. Jelenleg minden feltétel kedvező amerikában a fogyasztók számára. A részvényindexeket ezen történések támogatták még a további emelkedésben. A piaci szereplők nagy valószínűséggel áraznak egy kamatvágást a július végi Fed ülésre. Az amerikai és német kötvényhozamok valamelyest visszajöttek a hó eleji mélypontjukról így visszavesszük a korábban levett súlyt és enyhén megemeljük a portfólióban a nemzetközi kötvények arányát.

A kedvező adatok ellenére a részvények tekintetében vegyes képet látunk. A tengerentúli piacok továbbra is erősek, ám ennek ellenére Nyugat-Európa nem tudott jelentősen hozzájuk emelkedni az év elejéhez képest. A régiós és a hazai piacok is vegyes képet mutatnak. Az erősödő dollár visszafogja egyelőre a fejlődő piaci részvényeket. A várnál alacsonyabb kamatvágás eredményezhet egy profitrealizálási hullám kiváltását is a jelenlegi szintekről, ugyanakkor a már lassan több, mint egy éve tartó kereskedelmi háború lezárása egy gazdasági stimulus lehet. Egyelőre a jelenlegi arányokon a részvénykitettségét tekintve a portfoliónak nem változtatunk.

Az iráni konfliktus továbbra is fennáll, jelenleg brit katonai hajók kísérik a szoroson átkelő tankereket. Az erősebb dollár ellenére az arany nem esett jelentősen vissza, ez utalhat arra, hogy kezdik felhalmozni a befektetők a menedékeszközt és megveszik a kisebb korrekciókat. Az előző hónapban megnövelt nyersanyagkitettségen nem módosítunk. A portfolióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk."

Equilor: A nyári uborkaszezonban a tőzsdék alattomosan felkúsztak az új csúcsokraPortfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium