Equilor: Megérkeztek az első megállóhoz a piacok az év eleji hegymenetben

Győry Péter
2019. március 29. 16:26    
nyomtatás
 
Equilor Alapkezelő:

"Márciusban ismét új éves csúcsokra törtek az amerikai indexek egy hó eleji korrekciót követően, az S&P 500 kinézett a tavaly október-november közötti sáv teteje fölé. Bár a USA-Kína közötti tárgyalásokat március végére sem kerültek véglegesítésre, ez a piacokat egyelőre nem fogta jelentősen vissza. Továbbra is bíznak a befektetők a megállapodásban, ám épp több kulcskérdés kidolgozásánál - mint például a szellemi tulajdonra vonatkozó kötelezettségvállalások - áll a folyamat. Ez egyébként egy kiemelt kérdéskör Donald Trump számára, így annak ellenére, hogy sok előrelépés történt úgy véljük még nem dőlhetünk teljes nyugalommal hátra.

Equilor: Megérkeztek az első megállóhoz a piacok az év eleji hegymenetben


Egyelőre a piac figyelmét elvonta az amerikai hozamgörbe invertálódása. Ez az múltban többször is helyesen jelezte előre a recessziókat. Természetesen nem garancia, hogy ez most is így fog történni, mindazonáltal Robert Kaplan, a Dallas-i Fed elnöke is nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Az amerikai 10 éves hozam rendkívül alacsony szinten tartózkodott március végén. Ezt kihasználva tovább csökkentenénk a nemzetközi kötvényarányon.

Megszavazták a Brexit március végi határidejének kitolását, melyről március utolsó hetében dönthetnek az uniós tagállamok. Vélhetően akár a kértnél távolabbi időpontot is javasolni fognak, mivel nem céljuk a rendezetlen kilépés előidézése. A legfőbb probléma, hogy továbbra sincs egyértelmű forgatókönyv. A régiós jegybankok mindegyike megemlítette már a Brexitet, mint külső kockázati tényező. Ugyanakkor jól is kijöhetnek a régió országai, hiszen a korábban kiutazott munkavállalók a bizonytalanság miatt visszaköltözhetnek, ami a saját gazdaságukat erősítheti. Ugyanakkor a német ipar lassulása (elsősorban az autógyártással kapcsolatos vállalatok részéről) az ettől függő országok exportteljesítményét visszafoghatja. A régiót vonzónak találjuk, de egyelőre a hazai és a régiós részvénykitettségeken nem változtunk. Az előző havi ajánlásban beemelt fejlődő piaci részvénykitettséget tovább növelnénk, elsősorban a dél-amerikai régiót preferálva, úgy véljük egy gyengülő dollárnak és kamatemelési szünetnek ezen piacok haszonélvezői lehetnek. A fejlett piaci részvénykitettségen az említett kockázatok elültéig nem változtunk.

Az MNB 10 bázispontot emelt az egynapos betéti kamatszinten, ám az alapkamatot változatlanul hagyta. Hasonlóan a FED-hez a hazai jegybank is adatvezérelt üzemmódba kapcsolt. Ugyan a belső gazdasági folyamatok kedvezőek, ám az említett külső kockázati tényezők minket is érintenek. A jegybank is várja a béremelkedés, lakossági fogyasztás és a külső tényezőkből eredő hatást. Ily módon, amíg az infláció tartósan nem marad a célszint közelében nem várható kamatemelés. Egyelőre a jegybank is kivár a következő lépéssel. A hazai kötvényarányt továbbra is változatlanul hagyjuk.

A portfólióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk. A márciusi korrekcióban ismét kedvező beszállási pont alakult az nemesfémek piacán. Az előző ajánlónkban visszavett kitettséget visszavesszük a nyersanyag arányának megemelésével."

Equilor: Megérkeztek az első megállóhoz a piacok az év eleji hegymenetbenPortfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium