szerző

Erste: a piacok többsége továbbra is jól tartja magát

Oszlay Péter
2019. február 28. 14:13    
nyomtatás
 
Erste Alapkezelő:

"A piacok többsége továbbra is jól tartja magát, pedig az elmúlt hetekben megjelent makrogazdasági adatok nagyrésze alátámasztja azokat a várakozásokat, hogy a növekedés üteme jelentősen lassul. A globális reál-GDP bővülése - amely egy évvel ezelőtt még jócskán 3 százalék fölött volt - az idei első negyedévben valószínűleg már csak 2,6 százalék lesz. Nem meglepő módon a tőzsdei cégek eredményeire vonatkozó elemzői várakozások is folyamatosan jönnek lejjebb az összes fontosabb részvénypiacon. Mivel a decemberi mélypontok óta a részvényárfolyamok masszív szárnyalást produkáltak, sok befektetőben egyre erősebbek a kételyek azzal kapcsolatban, hogy mekkora tér maradt még a tőzsdék további emelkedésére.

Erste: a piacok többsége továbbra is jól tartja magát


Mi egyelőre továbbra sem változtattunk részvénykitettségünkön, mivel az értékeltségi szinteket még mindig viszonylag attraktívnak látjuk. A piacok szempontjából a monetáris politika is kedvezőbb lesz, mint azt néhány hónappal korábban gondolni lehetett: az amerikai kamatemelések rövidtávon lekerültek a napirendről és az ECB idei kamatemelésére vonatkozó várakozások is eltűntek. Frankfurtban várhatóan óvatosabb hangot fognak megütni a bank vezetői a következő márciusi ülésen. A regionális allokációnkat kissé módosítottuk: növeltük a dinamikusabbnak tűnő amerikai piac súlyát, csökkentettük viszont Japánt és profitot realizáltunk brit kitettségünkön is.

A kötvénypiacokon tovább mérsékeltük az amerikai high-yield szegmens súlyát, elsősorban a gazdaság lassulása, a növekvő tőkeáttételi mutatók és a zsugorodó hozamfelárak miatt. Bár a piac továbbra is vonzó potenciállal rendelkezik, az átlagos lejáratig számolt hozam dollárban még mindig évi 6 százalék fölött mozog, a recessziós kockázatok esetleges további növekedésére valószínűleg elég kedvezőtlen reakciókat látnánk. A feltörekvő piaci kötvényeket - a keménydevizás és a helyi devizában kibocsátottakat egyaránt - még mindig viszonylag vonzónak tartjuk. Ennek az eszközosztálynak sokat segíthet, ha érdemi előrelépés történik az amerikai-kínai kereskedelmi vitában, de az amerikai kamatemelési várakozások mérséklődése és a dollár átmeneti gyengülése is támogatólag hathat. A hazai kötvénypiacon az átlagnál kissé rövidebb futamidejű portfóliót tartunk, mert a kockázatok továbbra is aszimmetrikusnak tűnnek."

Erste: a piacok többsége továbbra is jól tartja magát


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium