Ez már tényleg pánik: fejvesztve menekülnek a kötvénypiacról

2018. február 13. 18:22    
nyomtatás
 
Húsz éve nem látott szintre építették le kötvénykitettségüket a profi portfóliómenedzserek, háromból több mint ketten alulsúlyozzák az eszközosztályt - derül ki a Bank of America-Merrill Lynch szokásos felméréséből, melyet a CNBC idéz. A kimutatás szerint a részvénypozíciók is csökkentek, cserébe készpénzbe menekülnek a befektetők.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az utóbbi napokban-hetekben látott hozamemelkedés sok kötvénypiaci befektetőt arra késztetett, hogy visszavonuljon a piacról, ezt támasztja alá a friss elemzői felmérés, mely szerint 1998 óta nem volt ilyen alacsony a szereplők kötvénykitettsége, a megkérdezettek 69%-a alulsúlyozza jelenleg ezt az eszközosztályt.

A BofA-ML februári felmérése szerint a válaszadók 60%-a az inflációt és a kötvénypiacot tartja jelenleg a legnagyobb kockázatnak. A 196 megkérdezett profit alapkezelő egyébként 575 milliárd dollárnyi vagyont kezel, vagyis a véleményük a piac jelentős szeletét fedi le.

Érdekesség, hogy a kötvények eldobása nem jelenti automatikusan a részvények népszerűségének növekedését, a befektetők 43%-ban felülsúlyozzák a részvénypiacot, ami 12 százalékponttal alacsonyabb a januári felmérés adatánál. Helyette a készpénzállomány emelkedett kismértékben, vagyis a klasszikus biztos menedék felé mozdultak a befektetők.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium